UVBS toppar tabellen

Få passare är så anfallsfarliga som lagkapten Lisa Dahlman.

UVBS Dam fortsätter sin starka öppning i division 1 med en seger i säsongens första hemmamatch mot IKSU under lördagen. Matchen bjöd stundvis på volleyboll av hög kvalitet men Umeå-laget kunde i slutändan inte tygla UVBS fysiska spel.

– Det märktes att IKSU inte är vana att möta så stora blockspelare som vi har, säger tränare Michael Jestin. Vi stänger deras starkaste anfallsvägar och tvingar dem att göra svårare val vilket de inte riktigt bemästrar. Då kan vi vända med snabbt anfallsspel.

På söndagen stod Uppsaladamerna för en rivstart i bortamatchen mot Lindesberg VBK B. Man drog direkt iväg och tog hem första setet med hela 25-8. De två 3-0-segrarna innebär att UVBS fortfarande är obesegrade och kliver upp i toppen av tabellen. På lördag väntar bortamatch mot Linköping VC som har en match mindre spelad. Linköping har hittills inte förlorat ett set och är favorittippade att vinna serien.

– De har värvat två australiensiska spelare och några svenskor från Elitserien, kommenterar Michael Jestin. Ända sedan säsongen startat har vi sett fram emot att möta Linköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.