Välmeriterade unga spelare UVBS första nyförvärv

Idag kan Uppsala Volley presentera sina första nyförvärv inför comebacken i elitserien till hösten. Det är Gustav Molin och Pontus Fredstam, som båda närmast kommer från tre år på Volleybollgymnasiet i Falköping.

– Det känns jättebra att Gustav och Pontus valt att satsa vidare i Uppsala. Pontus är en passare som kommer att kunna ta stora kliv denna säsong. Gustav, som är servemottagande vänstersmashare, gjorde bra ifrån sig redan förra säsongen i elitserien på Volleybollgymnasiet. I Uppsala med ett starkare lag kommer han att kunna utvecklas mer och hans styrkor i mottagning kommer vi att ha stor nytta av, säger tränaren Patrik Törner.

Båda spelarna är fostrade i Sollentuna där de började spela vid åtta års ålder. På meritlistan finns ett antal ungdoms- och junior-SM-guld, flertalet ungdoms- och juniorlandskamper och var sitt guld i de Nordeuropeiska mästerskapen.

– Jag är mycket taggad på att få bra träning och många utmanande och utvecklande matcher med det härliga gänget i UVBS, säger Pontus Fredstam.

– Jag ser fram emot kommande säsong tillsammans med ett laddat gäng som vill visa vad de går för i elitserien! säger Gustav Molin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.