Väntad förlust mot serieledarna

Uppsala Volley rådde inte heller på suveräna serieledarna Hylte/Halmstad, även om det var nära i ett set. Gästerna, som bara förlorat ett enda set den här säsongen, vann med 3-0 (25-18, 26-24, 25-17).

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match som pressar dem i ett av seten. Inte minst med tanke på att passaren Pontus Fredstam fick spela sin första match då Alex Jenkins har knäproblem. Han skötte sig utmärkt. Dessutom har Gustav Molin varit sjuk i veckan och han ersattes av Jermaine Miles som heller inte spelat så mycket tidigare, säger uppsalatränaren Michael Jestin.
Att Hylte/Halmstad är bäst i serien visade de stundtals då det small rejält i golvet på Uppsalas sida. Den bosniske passaren Nemanja Vidovic satte maskerat sina anfallare i bra lägen hela tiden. Dessutom bjöd landslagsliberon Joel Andersson på lysande försvarsspel.
– Vi missade ju Grand Prix när vi förlorade mot Sollentuna förra helgen. Nu är målsättningen att bli bättre och bättre och vara med och nosa på en semifinalplats i slutspelet. Vi blir bättre vecka för vecka, men behöver fortfarande slipa bort våra egna misstag, säger Michael Jestin.
Priset till bäste spelare gick till Vidovic i bortlaget och lagkaptenen Adrian Norrby i hemmalaget. Närmast väntar en bortamatch mot Södertelge nästa helg.

Poäng Uppsala: Edvard Nordlund 13, Gianno Beij 12, Jermaine Miles 6 Carl Berkefelt 4, Adrian Norrby 4 och Pontus Fredstam 3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.