Viktig bortamatch mot Lund

Nu när coronarestriktionerna släppt ska elitserien i volleyboll spelas klar. Man har fölängt grundserien med en vecka för att hinna med alla uppskjutna matcher. Uppsala Volley är inställda på att vara bland de åtta bästa och knipa en kvartsfinalplats.

För att klara en kvartsfinalplats måste måste man hålla Lund bakom sig som man möter på bortaplan på lördag. Ett Lund som inför säsongen tappade sin storstjärna August Borna, men har nu fått in sin kanadensiske högerspiker Bradley Gyemi som saknades när de fick stryk mot Uppsala i Fyrishov i höstas.
– Det är ett lag som är bra i anfall och sämre i försvar. Vi måste försöka pressa dem till misstag med tuffa servar, vilket vi inte lyckades med i Floby senast. De senaste matcherna har vi ju också haft lite problem med matchtempot. Därför har vi tränat lite tuffare och matchat mer på träning den här veckan, säger tränaren Michael Jestin.
Han berättar också att man fortsätter att ta det försiktigt även om coronarestriktionerna slopats. Den som är krasslig stannar hemma, vilket drabbade honom själv i början av veckan då Patrik Törner fick ta ansvar för träningarna. Någon av spelarna har också varit hemma några dagar.

Helgens match
Lördag kl 17.00 Lunds VK – Uppsala Volley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.