Jomala bjöd på trepoängare

I söndags var det säsongspremiär för UVBS Dam B och Jomala B borta stod på schemat. Klockan 07:30 utanför Fyrishov samlades ett trött men förväntansfullt B-lag. För några av oss var det första gången att spela på andra sidan havet, och för Kim var det även första seriematchen!

Väl på båten bjöd vädergudarna på härliga vindbyar och det kändes som om någon spritsat morgonkaffet med någonting annat än mjölk. Trots gungandet klarade vi oss från sjösjukan och kom iland välbehållna. Nu bar det av mot Vikingahallen.

I första set tog vi snabbt ledningen genom starka servar och stabilt servemottag. De få poäng Jomala fick var en stor del våra egna misstag; ett par servemissar och några spike i nät. 10-25 till Uppsala.

Andra set började som föregående, bra serve och mottag. Framåt mitten av setet hamnade vi i en svacka. Helt plötsligt kom det långa, pressade servar från det åländska laget. Vi fick problem med servemottagen och även att komma till avslut. När vi kom till avslut slog vi i nät. Vi hade tappat koncentrationen, samt underskattat Jomala pga den stora vinsten i föregående set, och sa åt oss själva att inte hamna i deras tempo. Vi skärpte till oss knöt ihop påsen. 15-25 till Uppsala.

I tredje set var det inget snack om vilket lag som var det bättre. Pernilla gick in och servade hem en tredjedel av setet och därefter flöt det bara på. 11-25  och en 3-0 vinst till Uppsala.

Under de senaste två träningarna hade vi tränat på att täcka upp vår egna brunn, och vi såg bra resultat. Alla bollar i brunnen räddades, även en och annan blocktouch. Många har även gjort stora framsteg i serven, och servade hem flera stycken poäng. Både coach och lag har märkt att nivån efter sommaren är förvånansvärt hög. Det är som att vi aldrig tog ett sommarlov med god mat och vin och bara fortsatte där vi slutade i våras.

Det känns som att det kan bli en bra säsong för UVBS Dam B, och vi fortsätter i andan av B-team, A-game med ett inslag av teamwork.

/UVBS Dam B + coacher

Trötta men mätta efter Eckerölinjens viltbordTrötta men mätta efter Eckerölinjens viltbord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.