Säsongens första Uppsaladerby i Division 1

Uppsala VBS största publik de senaste två säsongerna, 56 personer, tog sig under lördagen till Bolandsskolan för att se de gamla rävarna i Teknikum ta sig an ett nygammalt hemmalag i säsongens första Uppsaladerby i Division 1.

De två lagen har detta år närmat sig varandra när det gäller medelålder då UVBS tagit in några “äldre” spelare och Teknikum värvat några yngre. Bortalagets åldersspann på 17-60år är imponerande!

Matchen i sig började trevande där inget av lagen ville ge motståndaren övertaget och mycket handlade om att minimera antalet misstag. I slutet av första setet tar dock UVBS taktpinnen och visar för första gången för dagen att de är här för att vinna! Med en effektiv slutspurt vinner UVBS setet med 25-20.

Efter andra sets tekniska strul startar UVBS i raskt tempo och tar en 7-2 ledning. Den ledningen står sig tills Peter Helgesson ställer sig och servar för Teknikum. UVBS hamnar ur balans och tappar till 10-10. Osäkerheten och passiviteten som bildades av det låg kvar hos spelarna och Teknikum spelar smart fram till ledning 19-22. I detta avgörande läge går Michael Jestin och gör ett massivt enhandsblock och direkt är det som hänt tidigare som bortblåst ur huvudena hos UVBS. Några snabba poäng senare och Uppsala VBS har vänt till setvinst 25-23.
Ett extra plus till Ronghan Wu som i set två fullständigt stängde blocket från sin centerposition!

I set tre dominerar UVBS och ledde med som mest 21-14. Teknikum lyckas putsa till siffrorna något och set 3 slutar 25-20 i UVBS favör och årets första 3-0 seger är fullbordad!

Murtaza Hakimi blir välförtjänt framröstad till matchens MVP med många hårda spikes och ett stabilt block.

Den kommande helgen åker UVBS till Örebro för ännu en tuff batalj mot tredjeplacerade KFUM Örebro.

Årets Division 1 Norra Herrar är otroligt jämn då många lag har vunnit över varandra och det har varit åtta femsetare på 4 omgångar. Just nu ligger UVBS på en sjätteplats och KFUM Örebro på tredjeplats men mellan plats nummer 2 och 8 skiljer det endast 2 poäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.