SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI UPPSALA VOLLEYBOLL
2023-01-02 15:10

 

Sedan 2020 erbjuder Uppsala Volleyboll tillsammans med RF SISU Uppland möjligheten att spela volleyboll på skoltid i och med Lokala Idrottsutbildningen (LIU) på Celsiusskolan och Ekebygymnasiet. Till hösten 2023 blir Uppsala också en av blott sju kommuner som erbjuder Nationell Idrottsutbildning (NIU) i volleyboll. 

 

På Celsiusskolan och Ekebygymnasiet finns det möjlighet att kombinera gymnasiestudier med en satsning på volleyboll. Med erfarna och utbildade tränare får du en bred kunskap i volleybollens olika delar, både taktiskt, tekniskt och fysiskt. Förmiddagarna är helt vigda åt idrotten, för LIU handlar det om två gånger i veckan medan NIU 3-4 gånger i veckan startar dagen med volleyboll. Antingen i gymmet, i hallen eller i teorisalen. 

 

Celsiusskolan är ett av landets största idrottsgymnasium och skolan andas idrott och träning. Det finns ett bra skyddsnät runt volleybollen med idrottsläkare, dietist, läxhjälp, kuratorer med mera för att du ska få rätt stöd under gymnasietiden när du behöver det. 

 

På NIU volleyboll lär du dig att spela och träna volleyboll på elitnivå. Här ger vi dig möjligheten att utveckla både de färdigheter som behövs för att kunna nå eliten, men även för att kunna spela volleyboll hela livet. Samtidigt har vi kul tillsammans längs vägen! Fokus i träningen ligger på dig som individ, vad du behöver utveckla och jobba med för att nå dina mål.

 

På LIU volleyboll ligger fokus på att lära sig volleyboll för livet. Att kunna tänka och spela volleyboll på en högre nivå än den man kommer in med. LIU-träning två gånger i veckan är ett mycket starkt komplement till träning i föreningen på kvällstid.

 

 

Oavsett om du går LIU eller NIU finns det en plats för dig i Uppsala Volleyboll (även för de som går på andra skolor såklart!). På kvällarna tränar du med ditt lag och fokuserar på att utveckla lagspelet. Med sex lag i seriespel på dam- respektive herrsidan från elit till division 3 finns det ett lag som passar dig och din nivå. Din tränare har kontakt med specialidrottsläraren för att veta om du behöver vila efter en tuff matchhelg eller justera belastningen i gymmet under vissa perioder.

 

Vill du veta mer om LIU/NIU volleyboll? Läs mer på följande länkar.

 

https://celsiusskolan.uppsala.se/idrottsutbildning/

https://www.rfsisu.se/Uppland/Viarbetarmed/Idrottochstudier/

 

Är du intresserad av att söka eller har andra specifika frågor? Hör gärna av dig till Adrian Norrby på sportchef@uppsalavolley.com.


Nyhetsarkiv
2023-01-02 15:10
 
Våra sponsorer
Följ oss
Stöd oss, handla via: