Nu är anmälan för flera av våra grupper öppen - klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI UPPSALA VOLLEYBOLL
Stopp i kvartsfinalen
2023-11-04 20:38

Uppsala Volleys herrar lyckades inte försvara sin U23-SM-titel. Efter att ha fått stryk av Örkelljunga i gruppspelet fick de möta Södertelge i kvartsfinalen och där blev det stopp efter 1-2. Även damerna tog sig till kvartsfinal, men där blev Engelholm för svåra.

Ska Uppsala försvara guldet?
2023-11-03 20:06

I helgen avgörs U23-SM i Lund. Uppsala Volleys herrar är titelförsvarare och åker dit med ett starkt lag även i år. Sex av spelarna hämtas ur A-truppen och en från Riksvolleybollgymnasiet, RIG. Ska de kunna försvara titeln. I gruppspelet möter man Spårvägen, Örkelljunga och Karlstad. Går man vidare lär Habo och Södertelge bli de svåraste konkurrenterna om titeln.

Även Uppsala Volleys damer har ett lag på plats. De möter Gislaved och Kronan från Landskrona i gruppspelet.

Tävlingarna streamas på volleytv.se

Clara är klar för EM-slutspel
2023-10-30 12:40

Uppsalafostrade Clara Philipsson, som nu går på Volleybollgymnasiet i Falköping, blev historisk i helgen. Sveriges U19-landslag vann NEVZA (nordeuropeiska mästerskapen) genom att besegra hemmalaget Finland med 3-2 i finalen och blev därmed direktkvalificerade för U20-EM nästa år.

Koichi leder både poäng- och serveligan
2023-10-16 17:27

 

Uppsala Volleys japanska nyförvärv Koichi Arakida var inte spelklar till första matchen mot Hylte/Halmstad, men i hemmamatchen mot Vingåker presenterade han sig med besked. Nu toppar han Elitseriens poäng- och serveliga när det gäller effektivitet. På tre set har han producerat 19 poäng vilket betyder 6,33 per set. På tre set har han gjort fem ess, vilket betyder 1,67 per set. Det ger honom ledningen i båda kategorierna.

Till helgen har han chansen att förstärka sin ledning. Då har Uppsala Volley två bortamatcher i Skåne. Man möter Lund på lördagen och Malmö på söndagen.

Gustav Molin omskolades till passare
2023-10-04 07:37

 

På söndag är det hemmapremiär för Uppsala Volley då Vingåker kommer på besök. Inför den här säsongen slutade den rutinerade passaren Alex Jenkins och hans position tas nu av Gustav Molin, som tidigare spelat både som spiker och libero.

 

– Jag har funderat på att växla om till passare i flera år och nu kände jag att det var dags! Jag tror att det är en position som passar mig och där jag har mycket potential. Det har varit tufft att ”börja om” och behöva lära sig grunderna på nytt men det är väldigt roligt och givande! säger Gustav Molin.
Utöver Alex Jenkins har ingen nyckelspelare lämnat truppen utan den är i stora drag identisk med förra årets, vilket betyder att engelsmannen George Frazer och polacken Adam Ndiaye är kvar. Dessutom har en spektakulär japan tillkommit, den vänsterhänte högerspelaren Koichi Arakida. Tyvärr har han inte fått alla sina papper från myndigheterna ännu så han var inte spelklar i säsongspremiären borta mot mästarlaget Hylte/Halmstad, en match där Uppsala Volley knappast haft någon chans ändå. Återstår att se om han blir spelklar till söndag.
– Jag tror att elitserien i år är ganska öppen då flera lag har tappat viktiga spelare från förra säsongen. Vi har visserligen tappat rutinerade Alex Jenkins, men fått en ny tränare och två nya spelare, bland annat Koichi Arakadi. 
– Vår nye tränare Dima från Lettland har kört hårt med oss under försäsongen och jag är oerhört taggad inför söndagens hemmapremiär mot Vingåker! Det kommer bli ett roligt år! avslutar Gustav Molin.

Nyheter från våra lag
NIU/LIU Idrottsgymnasiet, 30/08 09:24 
NIU/LIU Idrottsgymnasiet, 02/01 15:10 
Ungdom, 02/01 11:56 
 
Våra sponsorer
Följ oss
Stöd oss, handla via: