SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI UPPSALA VOLLEYBOLL
Ny passare från Floby
2024-05-28 08:02

Uppsala Volley kan presentera ytterligare ett nyförvärv inför nästa säsong. Det är den 191 cm långe passaren Simon Larsson som efter en säsong lämnar SM-tvåan Floby VK. Ursprungligen kommer 19-årige Simon från Göteborg och har gått på Volleybollgymnasiet i Falköping.
- Att få hit en spelare med Simons talang känns stort. Han är en passare med höjd, vars starkaste egenskap ligger i hans höga arbetsmoral. Simon är en spelare som alltid får in några extra touch på träning, vilket är nyckeln som gör att man kan gå långt. Om några år ser vi Simon som en av landets främsta passare, säger sportchef Adrian Roos.

Nästa nyförvärv: Liam Thynne
2024-05-21 10:40
Foto: Per Eliasson

Nu kan vi presentera ännu ett nyförvärv till nästa säsong. Det är 23-årige Liam Thynne, som närmast kommer från Södertelge VBK men har Solna som moderklubb.

- Vi är mycket glada att Liam valt att komma till Uppsala. Han är en skolad volleybollspelare med blick för spelet och ett driv att utvecklas, säger sportchef Adrian Roos.

 - 195 cm långe Liam har mestadels spelat center, men bytte för ett drygt år sen till spiker. Under de träningar han varit hos oss har han lärt sig snabbt och visat sig lyhörd för feedback. Han är snabb i rörelserna med bra räckhöjd i anfall och vi jobbar nu för fullt för att utveckla hans servemottagning, säger Adrian Roos.

Första värvningen klar
2024-05-01 07:26

Uppsala Volley kan nu presentera sin första värvning inför nästa säsong. Det är den 21-årige vänsterhänte högerspelaren Karl Jakobson som är 190 cm lång. Trots sitt namn är Jako, som han kallas, estländare. Förra säsongen spelade han ligafinal med sitt lag Barrus Vöru, dit han värvats från sin moderklubb IMsport Türi. Han ansluter till Uppsala Volleys trupp i augusti.

 

Kvartsfinal för Uppsala Volley
2024-03-12 11:38
Carl Berkefelt, lagkapten i Uppsala Volley, tycker att laget utvecklats mycket under säsongen.

 

På lördag inleds kvartsfinalspelet för Uppsala Volley med en hemmamatch mot seriesegrarna Floby VK. Kvalspel förra året och kvartsfinal i år. Det tyder på att den nye lettiske tränaren Dima Sikijevski lyckats utveckla laget.

 

– Kul att Floby valde oss. Vi spelade en bra hemmamatch mot dem och är sugna på att pressa dem ännu mer. Det blir en utmaning, men också en chans för oss att visa hur långt vi har kommit sen säsongen började, säger lagkaptenen Carl Berkefelt. 
Kvartsfinalmatcherna lär också bli en ”serveduell” mellan Flobys Viktor Lindberg och Uppsalas japan Koichi Arakida, som ligger etta respektiva trea i serveligan. Vem slår flest ess?
Inför säsongen fick Uppsala Volley en ny tränare i letten Dima Sikijevski som kom med lite nya metoder.
– Det har betytt mycket med en ny tränare. Han kom med nya tankar och åsikter, och vi har fått lära oss att spela mer professionellt. Jag tycker att det var ett steg i rätt riktning för laget och att vi alla tillsammans har utvecklats mycket under säsongen, fortsätter kapten Berkefelt. 
Förra året tvingades Uppsala Volley kvala för att stanna kvar i elitserien, nu tog man den sjunde slutspelplatsen med snudd på bättre placering trots en del skade- och sjukdomsproblem under säsongen.
– Säsongen har varit lite upp och ned. Vi har stundtals spelat på hög nivå, men även förlorat matcher som vi kunde ha vunnit och i så fall kunnat placera oss ännu bättre. Trots det, en riktigt rolig säsong som vi hoppas förlänga direkt med en fjärde kvartsfinal i Fyrishov! avslutar Carl Berkefelt som under säsongen omskolats från center till vänsterkantsspelare.

 

 

Uppsala Volleys kvartsfinalmatcher
Hemmamatcherna spelas i Fyrishov
Lör 16 mars    15.00    Uppsala Volley - Floby VK
Ons 20 mars    19.00    Floby VK - Uppsala Volley
Lör 23 mars    18.00    Floby VK - Uppsala Volley
Mån 25 mars 19.00    Uppsala Volley - Floby VK (ev)
Tor 28 mars        19.00    Floby VK - Uppsala Volley (ev)

Nyheter från våra lag
NIU/LIU Idrottsgymnasiet, 30/08 09:24 
NIU/LIU Idrottsgymnasiet, 02/01 15:10 
Ungdom, 02/01 11:56 
 
Våra sponsorer
Följ oss
Stöd oss, handla via: