SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI UPPSALA VOLLEYBOLL
Ture kontrakterad
2024-07-15 20:45
- Ture är verkligen allround men har sin främsta styrka i mottag och försvar vilket gör honom till en riktigt bra träningsspelare. Det är en egen produkt som tagit sig hela vägen från ungdomsverksamhet och efter tre säsonger med B-laget i div 1 är han nu redo att få ett elitkontrakt. Han kommer under säsongen träna regelbundet med både elitlaget och B-laget och vi ser fram emot att följa hans fortsatta utveckling! säger sportchefen Adrian Roos.
 
Lång center fortsätter
2024-07-05 14:25

Den siste spelare vi har att presentera i årets trupp är egentligen inte ny. 200 cm långe Pontus Hedebark kom redan i vintras från Västerås VBK och skrev då ett kontrakt på ett och ett halvt år.

- Pontus har vi haft ögonen på många år och när han blev färdig med militärtjänstgöring i vintras valde han att flytta till Uppsala och spela med oss. Det är lite av en oslipad diamant men han är lättlärd och träningsvillig vilket gör att han utvecklas snabbt både tekniskt och taktiskt. Vi ser mycket fram emot att fortsätta följa hans utveckling i Uppsala-tröjan, säger sportchef Adrian Roos.

Ny vänsterkantsspelare från Kanada
2024-07-03 12:44

Ännu en kanadensare, fast av litauiskt ursprung, ska ansluta till Uppsala Volley efter sommaren. Det är 24-årige Sauli Lianga, som kommer från Brock University Badgers. Han är 195 cm och har en spikehöjd på 340 cm.

- Han är den förstärkning på vänsterkanten som vi letat efter sedan mars. Framförallt är han en stabil mottagare och försvarsspelare, som kommer bädda för att vi ska använda vår anfallskraft i mitten och på högern. Sauli har flera års erfarenhet från ett av Kanadas bästa college så han kommer även kunna bidra mycket med erfarenhet av spel på hög nivå, säger assisterande tränaren Michael Jestin.

Kärrman fortsätter
2024-07-01 15:35

Sportchefen Adrian Roos välkomnar centern Simon Kärrman till ytterligare en säsong i Uppsala Volley. Östervålakillen Simon Kärrman var med redan när vi började vår elitsatsning för fem år sedan.

- Han har tagit steg framåt varje säsong och blev förra året en etablerad startspelare. Nu jobbar han hårt med sin snabbhet och sidledsförflyttning med målet att bli en av seriens främsta blockspelare, säger Adrian Roos.

Ny tränare från Kanada
2024-06-26 16:39

Uppsala Volleys elitlag har gjort klart med en ny tränare för kommande säsong. Det är 33-årige kanadensaren Clayton Couchman som nu går in på sin andra säsong som tränare, efter att tidigare ha haft en karriär som spelare och spelande tränare.

198 cm långe Clayton började spela hemma i Peterborough strax utanför Toronto innan han under sex säsonger spelade utomlands i Tyskland, Danmark, Luxemburg, Mongoliet och Grekland, mestadels som center. Efter att ha varit spelande tränare under några säsonger blev han förra säsongen enbart tränare, för Centennial College Colts hemma i Kanada.

- Som tränare älskar jag att arbeta med unga spelare som verkligen vill utvecklas. Att få jobba med en grupp som tillsammans som ett lag vill utvecklas mot ett gemensamt mål är sann glädje, säger Clayton.

- Innan jag är på plats och har sett laget är det svårt att sätta mål, men vi har diskuterat det ambitiösa målet att nå semifinal. Det stora målet är dock att ta stora steg framåt med klubben på alla sätt. Vi vill skapa ett program och en miljö där unga spelare kan utvecklas och blomstra.

TACK, Noa och Albin
2024-06-18 09:35
 
Nyheter från våra lag
NIU/LIU Idrottsgymnasiet, 30/08 09:24 
NIU/LIU Idrottsgymnasiet, 02/01 15:10 
Ungdom, 02/01 11:56 
 
Våra sponsorer
Följ oss
Stöd oss, handla via: